Yli kuuden hengen tilaisuudet kielletty koko Lapin alueella – rajoitukset voimaan tänään

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lapin aluehallintovirasto kieltää Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä.

Suomen tautitilanne on huonontunut nopeasti ja etenkin pääkaupunkiseudulla virusmuunnokset ovat levinneet nopeasti. Myös Lapin sairaanhoitopiirin alueella on tartuntoja esiintynyt aikaisempaa enemmän. Talvilomakauden vuoksi Lapin matkailijamäärät ovat lisääntyneet merkittävästi, ja siksi tartuntojen leviämisen riski on myös Lapin sairaanhoitopiirin alueella kasvanut.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 6 ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa ajalla 2.3.–28.3.2021 Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa eli Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kunnissa.