Hätääntynyt isä koputti poliisiauton ikkunaan Lahdessa – vauvan henki pelastui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poliisit joutuvat ajoittain hoitamaan myös ensihoidon tehtäviä saapuessaan paikalle ennen ambulanssia. Nyt Lahdessa on tapahtunut hätätilanne, jossa poliisipartio pelasti elottomaksi menneen pikkuvauvan hengen. Tilanne alkoi, kun liikennevaloissa olleen poliisiauton ikkunaan tuli koputtamaan hätääntynyt mies.

– Mies kertoi, että heidän sylivauvansa oli lakannut hengittämästä. Poliisipartion konstaapeli nousi autosta, otti lapsen äidin sylistä ja laittoi lapsen poliisiauton etupenkille alkaen välittömästi elvyttämään. Toinen konstaapeleista vei hyvin huolestuneet vanhemmat poliisiautosta hieman etäämmälle, jotta elvytyksen aloittanut poliisi pystyi jatkamaan hätäensiavun antoa häiriöttä, poliisi kertoo tapahtumista sosiaalisessa mediassa.

– Hätäensiavun toimenpiteet aloittanut partio sai toiselta lähistöllä olleelta partiolta lisäapuja. Paikalle saapuneesta partiosta toinen auttoi elvytyksessä ja toinen siirtyi rauhoittelemaan ja tukemaan vanhempia. Ensihoidon saapuessa paikalle lapsen sydän löi ja hän hengitti spontaanisti. Lapsi kuljetettiin sairaalaan jatkohoitoon, poliisi kirjoittaa.

Päijät-Hämeen ensihoidon kenttäjohtaja vahvisti, että poliisien toiminta pelasti vauvan hengen. Torstaina partion jäsenet palkittiin toiminnastaan poliisipäällikön mitaleilla.