Sonyn patentti tekisi mistä tahansa esineestä Playstation-ohjaimen

Digi Pelit · Tim Isokivi

Miltä tuntuisi pelata Playstationin pelejä perinteisen ohjaimen sijaan esimerkiksi banaanilla? Tulevaisuudessa se saattaa olla mahdollista Sonyn hakeman tuoreen patentin ansiosta.

Sonyn on paljastettu hakeneen patenttia jokseenkin erikoiselle idealleen. Patentissa esitellään Enterpreneur-sivuston mukaan teknologiaa, joka mahdollistaisi minkä tahansa kodista löytyvän esineen muuttamisen Playstation-ohjaimeksi. Patenttihakemuksen kuvissa ohjaimena käytetään banaania, mutta sellaiseksi kelpaisi myös vaikkapa kahvimuki tai kynä.

Patenttihakemuksen mukaan teknologia toimisi kameralla, joka skannaisi esineen ja tunnistaisi, kuinka käyttäjä pitelee sitä kädessään. Pelaajat voisivat myös käyttää ohjaimena kahta esinettä samanaikaisesti. Ideaa kuvaillaan edulliseksi tavaksi muuttaa pelikokemusta ja ottaa ilo irti pelien moninpelioiminaisuuksista.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, tuleeko epätavallisesta idesta joskus todellisuutta. Sony on todennäköisesti hakenut keksinnölle patenttia ensisijaisesti estääkseen kilpailijoita viemästä sitä.