Jymyuutinen taiteen ystäville – Louvren näyttelyt ilmaiseksi verkkoon

Matkailu · Terhi Piiroinen

Älytelevisiot mahdollistavat upeat virtuaalimatkat tai taide-elämykset omalta kotisohvalta. Olemme kertoneet korona-aikana järjestetyistä museokierroksista ja virtuaalisista näyttelyistä. Osa on ollut maksullisia, mutta esimerkiksi Pariisissa sijaitseva Louvren taidemuseo tarjoaa nyt ilmaiseksi tutustumismahdollisuuden sen omistamiin teoksiin.

Louvre on julkaissut nyt koko 480.000 teoksen kokoelmansa nettiin ja vieläpä ilmaiseksi. Maalausten ja taulujen lisäksi kokoelmissa on patsaita, koruja, huonekaluja ja tekstiilejä. Lisäksi museon historialliset esineet on kuvattu ja julkaistu taustatietojen kera.

Kokoelman läpikäymiseen kannattaa varata aikaa. Kerroimme aiemmin, että joihin maailman museoiden näyttelyihin pääsee tutustumaan virtuaalikierrosten avulla. Fast Company on yhdistänyt voimansa Googlen ja 2.500 museon kanssa ympäri maailmaa. Listasimme niistä jo viime vuonna 12 museota.