Huumeratsia kannatti Lahdessa – hiipparilta löytyi 100 grammaa piriä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lahti on joidenkin tilastojen mukaan Suomen amfetamiinipääkaupunki. Syynä lienee paikkakunnan keskeinen sijainti Suomen kartalla ja huumausaineiden helppo saatavuus. Yhä useampi narkkari rahoittaa käyttönsä huumeita diilaamalla.

Kamaa on paljon liikkeellä, eikä poliisin resurssit riitä tutkimaan tai ennaltaehkäisemään huumeongelmaa. Lahden rautatieasemalla suoritettiin huumausainevalvontaa 3. maaliskuuta ja samassa yhteydessä jäi kiinni vuonna 1996 syntynyt mies. Hänen hallustaan löydettiin noin sata grammaa amfetamiinia.

Mies kiinnitti poliisin huomion poikkeavalla käytöksellään. Miehen hallusta löydettiin myös teräase sekä murtovälineenä käytettävät pihdit ja sorkkarauta. Aineen määrästä johtuen asiaa on tutkittu epäiltynä törkeänä huumausainerikoksena ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen sekä murtovälineen hallussapitona. Asia on siirretty syyteharkintaan.