Kohu Ranskan ravintolarajoituksista: Rikkaat pääsevät salaisille samppanjaillallisille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa ravintoloiden koronasulkeminen on aihettanut kotibileiden määrän kasvamisen. Ravintoloissa turvaväleistä ja yleisestä järjestyksestä vastaa asiaan palkattu henkilökunta. Kellaribaareissa ja mökkibileissä rymytään omalla porukalla.

Ranskalainen toimittaja on nyt paljastanut soluttautuneensa osaksi maan hyväosaisia ja päässeensä mukaan salaiseen ravintolamaailmaan. Hienostojuhlisa tarjoillaan samppanjaa ja kaviaaria, eikä koronaviruksesta ole tietoakaan. Ihmiset ruokailevat ja nauttivat illallisesta kuin koko tauti olisi kadonnut maailmasta.

BBC:n mukaan satojen eurojen arvoiset annokset eivät ole tyhjätaskuille tarkoitettuja. Salaisissa ravintoloissa elostellaan ja eräs illalliselle osallistunut kertoo nauttineensa tunnelmasta yhdessä maan ministerien kanssa. Suomessa oli salakapakoita lähinnä kieltolain aikana ja edelleen esimerkiksi erilaisten yhdistysten tai kerhojen tiloissa. Ranskan poliisi on käynnistänyt tutkinnan maan salaisista luksusjuhlista.