Jyväskylän yliopistossa räjähti – yksi loukkaantunut toimitettiin sairaalaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yksi henkilö loukkaantui Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksen kiihdytinlaboratoriossa tapahtuneessa räjähdysonnettomuudessa sunnuntaiaamuna 11. huhtikuuta. Yliopiston mukaan laboratorion kaasunkäsittelylaitteiston osa räjähti yllättäen.

Paineräjähdyksessä loukkaantunut henkilö toimitettiin sairaalahoitoon. Onnettomuuden syytä selvitetään parhaillaan. Onnettomuudessa ei aiheutunut säteilyvaaraa.

– Räjähdyksen syy on selvityksen alla, alustavien tietojen perusteella se tapahtui rutiininomaisen huoltotoimenpiteen yhteydessä. Räjähdys oli hyvin paikallinen ja materiaalivahinko rajoittui rikkoutuneeseen laitteistoon. Vaaratilanne oli välittömästi ohi eikä muita henkilöitä ollut missään vaiheessa vaarassa, yliopistosta tiedotetaan.