Fonttimokasta koominen näky pelimainokseen – alapäähuumoriksi meni

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Fonttivalinnoilla on väliä graafisessa suunnittelussa. Kehno fontti voi paitsi pilata muuten toimivan lopputuloksen, myös johtaa joissain tapauksissa noloihin ja koomisiin tilanteisiin.

Peliyhtiö Sega julkaisi taannoin Phantasy Star Online 2 -pelin Final Battle: Space-time Interstice -tehtävän mainoksen. Moni joutui hieraisemaan silmiään mainoksen nähdessään. Fonttivalinnan ansiosta viimeistä taistelua tarkoittava Final Battle näyttikin nopeasti katsottuna anaalitaistelua tarkoittavalta Anal Battle -tekstiltä.

Koominen tapaus herätti arvatenkin runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Mainoksen väärintulkitseminen toimikin hyvänä esimerkkinä siitä, miksi mainosgrafiikka kannattaisi tarkistaa ainakin pariin kertaan ennen sen julkaisemista nolojen tilanteiden välttämiseksi.