Koripalloilija Awak Kuier teki suomalaista urheiluhistoriaa – varattiin toisena WNBA-ammattilaissarjaan

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen koripallotähti Awak Kuier on tehnyt suomalaista urheiluhistoriaa. Hänet on varattu naisten koripalloilun Yhdysvaltalaisen WNBA-ammattilaissarjaan toisella varausnumerolla. Hänet varasi riveihinsä Dallas Wings -joukkue.

19-vuotias Awak Kuier on nyt kaikkien aikojen toinen WNBA-liigaan varattu suomalainen koripalloilija. Ensimmäinen kunnian saanut on Ylen mukaan New York Libertyn vuonna 2001 varaama Taru Tuukkanen, joka ei kuitenkaan allekirjoittanut sopimusta WNBA:han. Kuier on ensimmäinen WNBA-liigaan viiden parhaan joukossa valittu pelaaja kymmeneen vuoteen, joka ei ole kotoisin Yhdysvalloista.

Egyptiläissyntyisen Awak Kuierin varausta Dallas Wingsiin hehkutti Twitterissä Dallas Mavericksin riveissä pelaava koripallotähti Luka Doncic. 195 senttiä pitkä Kuier on pelannut Suomessa Peli-Karhuissa ja HBA-Myrskyssä, ja parhaillaan hän pelaa ensimmäistä ammattilaiskauttaan Italian Virtus Eirene Ragusan riveissä. Hän kuvaili Twitterissä olevansa iloinen tultuaan varatuski Dallas Wingsin, kuvaillen oloaan siunatuksi.