Valtakunnallinen Leikkipäivä lähestyy – lasten kanssa luonnon äärelle

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensi viikon lauantaina, eli 24. huhtikuuta vietetään virallista leikkipäivää Suomessa. Valtakunnallinen Leikkipäivä on Mannerheimin Lastensuojeluliiton organisoima tapahtuma, jossa kannustetaan perheitä hakeutumaan leikkien pariin.

Tänä vuonna Valtakunnallisen Leikkipäivän teemana on lähiympäristö ja luonnon lähellä leikkiminen. Tutkimusten mukaan lapsi ei välttämättä muista lapsuudessaan saamia esineitä ja asioita – sen sijaan hän muistaa leikkihetket vanhempien kanssa. Leikkiminen on olennainen osa lapsen kehitystä ja kasvua. Perheessä kannattaa leikkiä.

– Leikkipäivän tuomalle ilolle on selkeästi tarvetta tänä vuonna. Ihmiset haluavat muutakin ajateltavaa kuin korona-aiheita ja leikki sopii tähän oikein hyvin. Leikki on yksinkertaisimmillaan yhteisen ilon jakamista ja yhteisen ilon jakaminen herättää toiveikkuutta. Sitä me kaikki varmasti kaipaamme juuri nyt, Leikkipäivän koordinaattori Eevamaija Paljakka sanoo.