Hevitähti tunnusti kongressiin mellakoinnin – vankilatuomio tulossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen kongressitaloon 6. tammikuuta monen muun mielenosoittajan tavoin tunkeutunut power metal -yhtye Iced Earthin kitaristina tunnettu Jon Schaffer on tunnustanut syyllistyneensä kahteen rikokseen. Miestä syytettiin alunperin kuudesta eri rikoksesta.

Schaffer tunnusti syyllistyneensä kongressin istunnon häirintään ja kongressiin tunkeutumiseen vaarallisesti aseistettuna. Näiden kahden rikoksen maksimituomio on 30 vuotta, mutta hänelle odotetaan lehtitietojen mukaan noin neljän vuoden tuomiota. Hän on ensimmäinen kongressiin tunkeutunut henkilö, joka on myöntänyt syyllisyytensä.

Miehen perustama yhtye hajosi pian mellakan jälkeen. Schaffer antautui itse poliisille. Hän joutui ennen antautumistaan FBI:n etsityimpien rikollisten listalle.