UFO kuvattiin Yhdysvalloissa – Pentagon vahvisti videon aitouden

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa levisi taannoin Yhdysvaltojen laivaston lentäjän kuvaava, ihmisten mielikuvitusta kutkuttanut video. Vuonna 2019 kuvatulla videolla pilvien keskellä lentää kolmion muotoinen, tunnistamaton esine.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö on sittemmin vahvistanut vuotaneen videon olevan aito. Pentagonin tiedottaja Sue Goughin mukaan myös verkossa levinneet valokuvat ympyrän muotoisesta, tammenterhon muotoisesta ja metallista ilmalaivaa muistuttavasta esineestä ovat maan laivaston henkilöstön ottamia.

Gough kertoo CNN-uutissivustolle, ettei puolustusministeriö keskustele tarkemmin havainnoista yleisen turvallisuuden nimissä. Hän kuitenkin toteaa UFO-havaintoja tutkivan Unidentified Aerial Phenomena Task Force -työryhmän tutkivan niitä. Yhdysvaltojen tiedustelupalveluiden on määrä jakaa tietojaan tunnistamattomista ilmakehän ilmiöistä maan kongressille kesäkuussa.