Maailmanennätys murskaksi – kaikkien aikojen matalin naisen laulama nuotti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen laulaja-lauluntekijä Joy Chapman on tehnyt historiaa. Hän on rikkonut ennätyksen kaikkien aikojen matalimman sävelen laulaneena naisena.

Joy Chapman saavutti 1. huhtikuuta C1-nuotin, eli pianon matalimman C-sävelen. Guinnessin ennätystenkirja on vahvistanut kyseessä olevan matalin naislaulajan koskaan todistetusti laulama nuotti. Chapman oli saavutuksestaan ylpeä, sillä hän oli harjoitellu sävelen laulamista vuoden ajan.

Joy Chapman kertoo CBC-uutissivustolle lauluäänensä olleen matala jo lapsena. Hän kykeni laulamaan kappaleiden altto, tenori ja basso -osuudet, jotka olivat tyypillisesti miesten laulamia. Laajan äänialansa ansiosta Chapman kykeni kuitenkin laulamaan myös erittäin korkealta.