Älä lataa vaaleanpunaista WhatsAppia! Kyseessä huijareiden haittaohjelma

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sovellusten kautta tapahtuva rikollisuus on lisääntynyt. Nyt huijarit yrittävät houkutella hyväuskoisia älypuhelinkäyttäjiä ansaan pinkillä WhatsApp-sovelluksella. Haittaohjelma muistuttaa aidon viestisovelluksen päivitystä.

– WhatsApp Pink on päivitetty versio WhatsApp-viruksesta, josta tiedotimme tammikuussa. Troijan päivitetty versio ei vastaa automaattisesti vain WhatsApp-viesteihin, vaan myös muihin pikaviestisovelluksiin vastaanotettuihin viesteihin, mikä voi olla syy sen ilmeiselle laajemmalle levitykselle, kertoo ESET-tietoturvayhtiön tutkija Lukas Stefanko.

Stefankon mukaan WhatsAppin päivityksiä ei saa ladata muualta kuin sovelluskaupasta virallisia kanavia pitkin. Ihmisten ei myöskään kannata avata tuntemattomilta saamiaan linkkejä viestisovelluksissa.