Suomalaiset ravintolat avasivat jälleen ovensa – maakunnat määrittelevät aukioloajat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aluehallintovirastot ovat antaneet uudet rajoitukset ravintoloille. Anniskelupaikat ovat avoinna kaikkialla päivisin, mutta illalla vain epidemia-alueiden ulkopuolella. Maakunnan rajalla asuvien kannattaa tarkastaa, olisiko naapurikunnan ravintolassa pidempi aukioloaika.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa saa olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista. Asiakaspaikkarajoitus ei koske Ahvenanmaan maakuntaa. Ravintolat saavat olla auki kello 05-23. Anniskelu pitää lopettaa kello 22:

– Ahvenanmaa– Etelä-Pohjanmaa– Kainuu– Keski-Pohjanmaa– Lappi– Pohjois-Savo– Pohjois-Karjala– Pohjois-Pohjanmaa

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla käytössä kolmasosa asiakaspaikoista. Sallittu aukioloaika on kello 05-18. Alkoholia saa anniskella kello 7-17. Muissa ravintoloissa saa olla käytössä puolet asiakaspaikoista. Sallittu aukioloaika on 05-19. Anniskelu on sallittu kello 7-17:

– Uusimaa– Kanta-Häme– Varsinais-Suomi– Satakunta– Pirkanmaa– Päijät-Häme– Kymenlaakso– Etelä-Karjala– Etelä-Savo– Keski-Suomi– Pohjanmaa