Twitteriin ilmestyi Trumpin kirjoituksia jakaneita tilejä – päätyivät heti jäädytetyiksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump sai tammikuussa Twitteriin porttikiellon, joka jatkuu näillä näkymin hamaan tulevaisuuteen saakka. Trumpin kirjoituksia on kuitenkin alettu jakamaan palveluun uusilla tileillä.

Tannoin Twitteriin ilmestyi @DJTDesk-tili, jonka jakamien twiittien sisältö koostui Donald Trumpin omilla verkkosivuillaan julkaisemista viesteistä. NBC-uutissivuston mukaan tili jäädytettiin nopeasti. Twitterin tiedottajan mukaan somealustalla ei sallita tilejä, joilla pyritään kiertämään Twitter-porttikieltoja tai joilla jaetaan jäähyt saaneisiin tileihin liitettyä sisältöä.

Donald Trumpin tiedottaja Jason Millerin mukaan tilin perustaja ei ole yhteydessä ex-presidenttiin. Jäähyt saanut DJTDesk ei ole ainoa Trumpin blogin sisältöä Twitterissä jakanut tili. Samaa harrasti esimerkiksi @TrumpReleases, joka on sittemmin saanut niin ikään jäähyt somepalvelusta.