Raparperi-vuohenjuustosalaatti on alkukesän grillijuhlien kruunu

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Elintarvike- ja yritysasiantuntija Mirja Pummila Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisista kehottaa hyödyntämään raparperia makeiden ruokien lisäksi myös suolaisten herkkujen valmistuksessa. Pummila kannustaa käyttämään alkukauden nuoria varsia sellaisenaan.

Myöhemmin kesällä kasvavat paksut varret voi pehmittää esimerkiksi mikrossa. Raparperia voi myös säilöä. Nopein tapa on pakastaminen. Säilytä raparperin varret kylmässä + 2–5 asteessa. Käytä varret alle viikon sisällä. Seuraava resepti toimii kesän ensimmäisissä grillijuhlissa.

Raparperi-vuohenjuustosalaatti

2-4 annosta

4-5 raparperinvartta

50 g saksanpähkinöitä

2 rkl hunajaa

2 rkl rypsiöljyä

2 rkl vaaleaa balsamietikkaa

0,25 tl suolaa

0,25 tl rouhittua mustapippuria

pieni (n. 100 g) salaattifenkoli

50 g rucolaa (tai vuohenputkea/muita villiyrttejä)

1 ruukkusalaatti

100 g vuohenjuustoa tai salaattijuustoa

1. Leikkaa raparperit noin kolmen sentin pituisiksi paloiksi.

2. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja kumoa lautaselle jäähtymään. Laita samalle pannulle raparperinpalat ja lisää hunaja. Kuumenna hiljalleen, kunnes raparperi alkaa pehmetä, mutta pysyy vielä koossa. Anna jäähtyä.

3. Mittaa laakeaan kulhoon öljy, balsamietikka, suola ja pippuri. Sekoita.

4. Leikkaa salaattifenkoli ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele rucola ja salaatti tarvittaessa ja revi salaattia pienemmäksi.

5. Laita fenkoli, salaatti ja rucola kulhoon öljykastikkeen päälle ja sekoita nostellen, jotta ainekset kostuvat. 6. Lisää salaatin päälle raparperi, pähkinät ja murusteltu vuohenjuusto tai salaattijuustokuutiot. Tarjoa heti.