Poptähti Evelina puhuu suunsa puhtaaksi: ”Ahdisteltu elämäni aikana tuhansia kertoja”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muutamissa vuosissa Suomen valovoimaisten uuden polven poptähtien joukkoon noussut Laulaja-lauluntekijä Evelina on puhunut sosiaalisessa mediassa avoimesti kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta. 25-vuotiaan tähden mukaan sitä on jatkunut nuoresta iästä saakka.

– Mua on seksuaalisesti ahdisteltu elämäni aikana tuhansia kertoja. Tuhansia. Se on alkanu tosi nuorena, aiheuttanu paljon häpeää ja toiminut kuten sen ollaan tarkotettu toimivan: hiljentäen. Sitä on tapahtunut ennen mun uraa ja sitä on tapahtunut mun uran aikana. Se on ollu kommentteja, viestejä, koskettamista, lääppimistä, kourimista, groomaamista, huutelua. Tuhansia kertoja, Evelina kirjoittaa.

Evelina jakoi Instagram-tarinoissaan taannoin kuvankaappauksen seksuaalista häirintää sisältäneestä viestistä. Tähden mukaan hän sai useita kannustavia ja häirikön viestin tuominneita vastauksia. Evelina kuitenkin sai myös vastauksia miehiltä, jotka vähättelivät häirintää kutsuen sitä muun muassa vain läpäksi ja flirtiksi.

Evelina kertoo saavansa kuulla joutuvansa kestämään ahdistelun valitsemansa ammatin vuoksi, ja kysyykin mikä on se seuraajamäärä joka purkaa automaattisesti ihmisen oikeuden koskemattomuuteen. Tähden julkaisu keräsi nopeasti tuhansia tykkäyksiä ja hehkuttavia kommentteja muun muassa Anna Abreulta, Sara Siipolalta ja laulaja Anilta.