Ihmisiä pyydetään välttämään kanojen suutelua – syy löytyy terveydestä

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Liian läheisiä puuhia kanojen kanssa on nyt syytä välttää, ainakin Yhdysvalloissa. Salmonellan leviämisen myötä maan kansalaisia on nimittäin annettu jokseenkin yllättäviäkin ohjeistuksia. Heitä on muun muassa kehotettu välttelemään suukkojen antamista kanoille.

– Älä pussaile tai halaile lemmikkikanoja, äläkä syö tai juo niiden lähellä. Niillä tavoin salmonellapöpöt saattavat levitä suuhusi ja aiheuttaa sinulle sairauden, Yhdysvaltojen tautikeskus CDC kertoi tiedotteessaan.

Tautikeskus myös kehotti kanojen omistajia olemaan aina paikalla lapsien ollessa tekemisissä kanojen kanssa ja pesemään kätensä jälkikäteen. Alle viisivuotiaiden ei tautikeskuksen mukaan tule koskettaa kanan- tai ankanpoikasia lainkaan. Tuoreessa tutkimuksessa yhteensä 164 yhdysvaltalaisen todettiin saaneen viime aikoina salmonellatartunnan.