Peltoon ilmestyi jatkuvasti kasvava kuoppa – uhkaa niellä läheisen talon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Eri puolilla maailmaa nähdään toisinaan lähes ilmaan minkäänlaisia ennakkovaroituksia maahan ilmestyviä kuoppia. Nyt Meksikoon on ilmestynyt valtava vajoama, joka uhkaa jo paikallisten ihmisten elämää.

Noin 20 metrin syvyinen kuoppa ilmestyi Santa Maria Zacatepecissa sijaitsevalle pellolle lauantaina. Alkuun vain muutamien metrien kokoinen reikä on kasvanut jatkuvasti, ja tällä hetkellä sen halkaisija on jo yli 60 metriä. Kukaan ei ole toistaiseksi loukkaantunut vajoaman vuoksi, mutta paikallisia on kehotettu pysyttelemään siitä turvallisen välimatkan päässä.

Kasvava kuoppa uhkaa jo läheistä kotia, jonka asukkaat on sittemmin evakuoitu. Paikallinen ympäristöministeri epäilee vajoaman syntyneen pellon maakerroksen pehmenemiseen johtaneesta pohjaveden käytöstä. CNN-uutissivuston mukaan viranomaiset tutkivat parhaillaan tapausta.