Euroopan parlamentti hyväksyi koronatodistuksen – matkailu helpottuu huomattavasti

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroopan parlamentti on hyväksynyt EU:n yhteisen koronatodistuksen. Todistuksen haltija voi osoittaa sillä saaneensa rokotuksen koronaa vastaan, negatiivisen testituloksen tai olevansa toipunut viruksen aiheuttamasta taudista viimeisten kuuden kuukauden sisällä.

EU:n yhteisen koronatodistuksen tarkoituksena on helpottaa matkustamista Euroopan sisällä. Maksuttoman todistuksen saa halutessaan digitaalisena tai paperisena. Kaikissa 27 EU-maassa ja lisäksi Islannissa, Norjassa sekä Lichtensteinissa käytössä oleva todistus otetaan näillä näkymin käyttöön 1. heinäkuuta, ja se pysyy käytössä vuoden ajan.

Koronatodistus hyväksyttiin Euroopan parlamentissa selkein lukemin. Sen hyväksymistä kannatti 546 europarlamentaarikkoa ja vastusti 93 europarlamentaarikkoa.