NASA löysi uuden planeetan – sillä voi olla tutkittava häntä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on paljastanut löytäneensä uuden planeetan, joka muistuttaa oman aurinkokuntamme Neptunus-planeettaa. Nyt löydetty eksoplaneetta TOI1231B kiertää kääpiötähteä lähes sadan valovuoden päässä maapallosta.

Maapalloa selvästi suurempi planeetta kiertää kääpiötähteä läheltä, mutta sen lämpötila on hieman vajaat 60 astetta plussan puolella, koska planeetan kiertämä tähti on meidän Aurinkoamme viileämpi. Vielä ei ole tiedossa voisiko planeetalla olla elämää, mutta sen tutkimukset jatkuvat.

Tutkijat arvelevat, että planeetasta voi irrota avaruuteen hännän kaltainen vetyatomien vana, jota voitaisiin ehkä tutkia esimerkiksi avaruusteleskoopilla. Mikäli arvio hännästä pitää paikkansa, on se hyvin harvinainen ilmiö planeettojen keskuudessa.