Sudenpennun ensimmäinen ulvonta riistakameran videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ulvominen on luonnossa eläville susille tärkeä tapa kommunikoida, ja eläimet aloittavatkin sen harjoittelun jo poikasina. Pienten sudenpentujen ääntely ei arvatenkaan kuulosta aivan samalta kuin täysikasvuisten yksilöiden jopa kilometrien päähän kantautuva ulvonta.

Viraalina levinneellä videolla todistetaan tilannetta, jollaista aivan moni ihminen ei pääse ainakaan luonnossa näkemään. Siinä suden pentu ulvoo ensimmäisiä kertojaan. Eläimen äänenvoimakkuus on melkoisen korkea jo pienellä iällä.

Suden pennun kerrotaan olleen vasta noin neljän viikon ikäinen videon kuvaamisen aikoihin. Videon jakoi Minnesotan ylipopiston Voyageurs Wolf Project, joka seuraa susien elämää paikallisessa Voyageursin luonnonpuistossa. Video ikuistui puistoon pystytetyn riistakameran ansiosta.