Christopher Nolanin uutuuselokuva Tenet suoratoistoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa Inception, Yön ritari ja Dunkirk -elokuvista tunnetun Christopher Nolanin tuorein työ Tenet sai ensi-iltansa elokuussa 2020. Korona-aikana elokuvateattereissa esitetty elokuva on jo nyt ilmestynyt katsottavaksi HBO Nordic -suoratoistopalveluun.

Tenet kertoo John David Washingtonin näyttelemästä agentista, joka pestataan epätavalliseen salaiseen tehtävään koko maailman kohtalon ollessa vaakalaudalla. Christopher Nolanin aikaisempien töiden tavoin elokuvassa nähdään lukuisia yllättäviä käänteitä, usein kirjaimellisestikin. Washingtonin lisäksi päärooleissa nähdään Elizabeth Debicki, Robert Pattinson ja Kenneth Branagh.

Tenet ilmestyi osaksi HBO Nordicin valikoimaa 28. kesäkuuta, eikä sen katselemisesta tarvitse siis maksaa lisämaksua. Elokuva onnistui keräämään elokuvateattereissa maailmanlaajuisesti 363 miljoonan dollarin lipputulot koronatilanteen vuoksi kehnoon aikaan osuneesta julkaisuajankohdasta huolimatta.