Lasiterassibuumi käynnissä – Tukes muistuttaa tärkeästä huomiosta

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sosiaalisen median puutarha- ja terassiryhmät ovat täynnä kuvia ihmisten lasitetuista terasseista. Lasikuutiot ja niiden avulla toteutetut lisähuoneet ovat nyt trendikkäitä. Kaikki valinnat eivät kuitenkaan ole turvallisia.

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on tullut ilmoituksia kaatuneista terassilaseista. Korkea terassilasi voi kaatuessaan aiheuttaa vakavan vaaran.Terassilasien kaatuminen on voinut johtua terassin puurakenteen elämisestä tai painumisesta, jolloin lasit ovat pudonneet yläkiskoilta ja päässeet kaatumaan. Korkea terassilasi voi olla hyvinkin painava.

Parvekelasitukset saattavat myös avautua hyvin helposti, jolloin lapsi tai lemmikki saattaa pudota parvekkeelta. Parvekkeen sisustuksessa kannattaa muistaa turvallisuus, ettei pieni lapsi tai lemmikki pääse kiipeämään huonekalun avulla parvekkeen kaiteen yli.