Avaamaton Super Mario 64 -peli myytiin 1,3 miljoonalla eurolla

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyväkuntoiset vanhat videopelit voivat olla kysyttyä tavaraa retropeliharrastajien keskuudessa. Huutokaupattavien peliklassikoiden hinnat voivat kohota pilviin, kuten nyt on käynyt Nintendo 64 -konsolin Super Mario 64 -pelikasetin tapauksessa.

Alkuperäisessä ja avaamattomassa pakkauksessaan oleva Super Mario 64 -pelikasetti myytiin sunnuntaina Heritage Auction -huutokaupassa 1,56 miljoonan dollarin, eli noin 1,3 miljoonan euron hintaan. Kyseessä on suurin hinta, mitä yhdestä videopelistä on koskaan maksettu. Pelin WATA-kuntoluokitus on miltei uudenveroista vastaava 9,8 A++.

Super Mario 64 -pelin myyntihinta rikkoi vain muutamaa päivää aikaisemmin asetetun edellisen ennätyksen. Tuolloin 8-bittisen Nintendo Entertainment Systemin The Legend of Zelda -peli myytiin Heritage Auctions -huutokaupassa 870 000 dollarin, eli noin 730 000 euron hintaan.

Super Mario 64 ilmestyi alun perin vuonna 1996. Kyseessä oli toinen tuolloin markkinoille ilmestyneen Nintendo 64 -konsolin julkaisupeleistä.