Kalastaja löysi kranaatin Orivedellä – puolustusvoimat hälytettiin leirintäalueelle

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Orivedellä sijaitsevalla Säynäniemen leirintäalueella todistettiin viikonloppuna odottamatonta tilannetta. Leirintäalueen lähellä sijaitsevalla järvellä kalastamassa ollut henkilö löysi vedestä kranaatin, mikä johti poliisin ja lopulta myös puolustusvoimien hälyttämiseen paikalle.

Kalastaja oli tapauksesta ensimmäisenä uutisoineiden Ilta-Sanomien mukaan esitellyt löytämäänsä kranaattia karanavaanareille. Lopulta toinen leirintäalueella majoittumassa ollut henkilö oli kehottanut häntä laskemaan räjähteen maahan ja menemään kauemmas. Paikalle kutsuttiin poliisit, jotka eristivät lähiympäristön.

Poliisi hälytti leirintäalueelle puolustusvoimat, jotka noutivat kranaatin mukaansa. Aamulehden mukaan ketään ei jouduttu evakuoimaan alueelta. Sisä-Suomen poliisin komisario Jani Mäkelä kommentoi järvestä löytyneen räjähteen olleen kranaatinheittimen kranaatti.