Pehmispula uhkaa jäätelökioskeja – TE: Kysyntään ei kyetä vastaamaan

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaisten jäätelöiden menekki on ollut hellekesän aikana suurta. Yksi suosituista jäätelötyypeistä on pehmiksenä arkikielellä tunnettu pehmytjäätelö, jonka kysyntään ei ole edes kyetty enää täysin vastaamaan. Edessä saattaakin olla jopa pehmispula.

Pehmiskriisistä uutisoineen Talouselämä-lehden mukaan Kahvila Kasinoranta Lauttasaari Paviljongin pihalla on perjantaista saakka ollut kyltti, jossa pehmismassan kerrotaan olevan loppu koko Suomessa. Ravintolaa johtavan Tommi Leppälän mukaan pehmytjäätelömassaa tulee heille normaalisti lavallinen Ingmanilta Sipoosta, mutta nyt massa on kokonaan loppunut tehtaalta. Myöskään muiden valmistajien pehmytmassaa ei ole ollut tähän hätään saatavilla.

Myös Froner ja Fazer Lifestyle Foods -yhtiöiden edustajat ovat todenneet pehmytjäätelömassan saatavuudessa olleen ongelmia. Pitkään jatkuneet kuumat kesäkelit ja vapaampi liikkuvuus koronarajoitusten kevennysten myötä ovat kasvattaneet jäätelön menekkiä, eikä siihen ole pystytty täysin vastaamaan.

Aivan kaikkia pehmistä myyviä tahoja toimitusvaikeudet eivät välttämättä toistaiseksi koske. Tommi Leppälän mukaan eräällä huonekaluketjulla ja pikaruokaketjulla on pehmistuotanto hoidetaan omasta takaa, joten niiden tapauksissa tilanne saattaa olla toinen. Fronerin myyntijohtaja Pekka Helin puolestaan kertoo hampurilaisketjujen ja huvipuistojen käyttävän omia sopimuskumppaneita pehmytmassan hankkimiseen.