Koronatartunnasta huolimatta matkustanut pidätettiin – oli naamioitunut vaimokseen

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Lentokoneessa koronatartunnasta huolimatta matkustanut mies on pidätetty Indonesiassa. Hän oli onnistunut nousemaan Jakartasta Ternateen lentäneeseen koneeseen omana vaimonaan esiintyen. Matkustaja jäi kiinni tarkkasilmäisen lentoemännän ansiosta.

Positiivisen koronatestituloksen saanut matkustaja oli ostanut lentolipun vaimonsa nimissä ja käyttänyt koneeseen noustessaan hänen henkilöllisyyskorttia sekä korontesti- ja rokotetodistuksia. Hän oli pukenut päälleensä kasvot peittävän hunnun. Mies jäi kiinni lentoemännän huomattua, että mies vaihtoi vaatteensa lentokoneen wc-tiloissa.

Matkustaja pidätettiin Citilink-lentoyhtiön koneen laskeuduttua Ternaten lentoasemalle. CNN-uutissivuston mukaan hänet on sittemmin asetettu karanteeniin kotiinsa. Paikallinen poliisi suunnittelee nostavansa syytteet miestä vastaan hänen karanteenisa päätyttyä.