Virgin Galactic aloitti avaruuslennon lipunmyynnin – meno-paluu 380 000 euroa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittimiljardööri Richard Branson käväisi heinäkuussa avaruudessa Virgin Galactic -yhtiönsä VSS Unity -aluksen mukana. Pian lähes kenelle tahansa avautuu mahdollisuus samaan, jos vain ylimääräistä rahaa sattuu löytymään muutaman sadan tuhansien eurojen edestä.

Virgin Galactic ilmoitti tuoreessa tulostiedotteessaan aloittavansa uudelleen lipunmyynnin SpaceShipTwo-avaruusaluksen lennolle. Avaruuslennon lippujen hinnat ovat kuitenkin nousseet. Vielä aikaisemmin yhdestä paikasta sai maksaa 200 000 dollaria, nyt 450 000 dollaria eli hieman yli 380 000 euroa.

Virgin Galacticin suunnitelmissa on The Verge -sivuston mukaan laukaista Unity 23 -alus avaruuteen syyskuussa mukanaan tutkimustarvikkeita ja kolme Italian ilmavoimien jäsentä. Yhtiön kaupallisten avaruuslentojen lipunmyynti oli jäissä vuodesta 2014 alkaen, sillä tuolloin yksi lentäjä kuoli ja toinen loukkaantui epäonnistuneen koelennon yhteydessä. Onnettomuuden jälkeen Richard Branson halusi osallistua itse avaruusalennolle herättääkseen ihmisten luottamuksen yhtiön alusten turvallisuutta kohtaan.