Ivalosta löydettiin jalasta puuhun sidottu poro – poliisi tutkii eläinsuojelurikoksena

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ivalon Pajakoskelta löydettiin heinäkuun lopussa poro, joka oli sidottu puuhun narulla. Poliisi on tiedotteessaan kertonut tutkivansa tapausta.

Poro löydettiin Ivalon Pajakoskella 27. heinäkuuta liikkuneiden henkilöiden toimesta. He ilmoittivat asiasta poliisille ja vapauttivat eläimen, joka poistui omin voimin ja ripeästi pois paikalta. Tiedossa ei ole, kuinka kauan poro oli ehtinyt olla sidottuna puuhun.

Lapin poliisi tutkii tapausta lievänä eläinsuojelurikoksena ja pyytää ihmisiä ilmoittamaan mahdollisia vihjeitään siihen liittyen. Poroihin on viime viikkoina kohdistunut väkivaltaa myös muualla Suomessa. Poliisi on löytänyt kesän aikana ilmakiväärillä kuoliaaksi ammuttuja poroja muun muassa Kuusamosta ja Taivalkoskelta.