Lempäälän teitä kartoitetaan mobiilipelillä: ”Tiet ripotellaan täyteen kolikoita”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lempäälässä tehtään teiden kuntokartoitusta yhdessä kuntalaisten kanssa mobiilipelin avulla, kun halukkaat pääsevät mukaan omalla autolla ajettavaan teiden kunnossapito- ja vauriokartoitukseen. Mobiilipelin avulla kunta kerää tietoa kokonaisvaltaisesti kunnan teiden nykytilasta. Ensimmäinen kartoitus toteutettiin syksyllä 2020 ja uusittiin keväällä 2021. Nyt vuorossa on kolmas kartoitus.

– Olemme saaneet Lempäälän teiden nykytilasta hyvää aineistoa, jota hyödynnämme kunnossapidossa. Siksi haluamme jatkaa edelleen kartoituksia. Kerätty tieto auttaa meitä toimimaan entistä suunnitelmallisemmin ja huomioimaan korjaustarpeita jo hyvissä ajoin etukäteen. Haluamme tarjota myös näin mahdollisuuden kuntalaisille osallistua oman lähiympäristönsä kehittämiseen, kunnossapitopäällikkö Tiina Pekkala Lempäälän kunnasta kertoo.

– Pelissä kartoitettavat tiet ripotellaan täyteen kolikoita ja muita rahanarvoisia objekteja, joita käyttäjät keräävät nauhoittamalla videokuvaa tekoälyn analysoitavaksi. Maksamme käyttäjille palkkiota keskimäärin kaksi euroa per kartoitettu kilometri. Tarjolla ei ole pelkkää taskurahaa, sillä aiemmissa tempauksissa monet osallistujat ovat päässeet yli 20 euron tuntiansioihin, kertoo Crowdchupan toimitusjohtaja Toni Paju.

Osallistua voi kuka tahansa älypuhelimen omistava autoilija lataamalla Crowdchupa-sovelluksen ilmaiseksi älypuhelimensa sovelluskaupasta. Tämän lisäksi auton tuulilasiin on hankittava kiinnitettävä puhelinpidike ja polarisoiva linssi. Pidikkeen ja linssin saa tilattua esimerkiksi Crowdchupan verkkokaupasta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.