Jalokivivarkaus kuin elokuvista – 60-vuotias vaihtoi timantit pikkukiviin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa on paljastunut jalokivivarkaus, jossa tekijän mukaan kerrotaan päätyneen timantteja varsin elokuvamaisella keinolla. Oikeudessa käsitellään parhaillaan Lontoon Mayfairin Boodles-jalokiviliikkeessä maaliskuussa 2016 tapahtunutta välikohtausta.

Syyttäjien mukaan 60-vuotias Lulu Lakatos esiintyi liikkeessä gemmologina, joka halusi tutkia seitsemää timanttia varakkaiden potentiaalisten ostajien puolesta. Yhteensä noin 4,9 miljoonan euron arvoiset jalokivet sijoitettiin lukittuun salkkuun odottamaan maksun siirtoa. Boodlesin oman jalokiviasiantuntijan epäilykset kuitenkin heräsivät, ja hänen avatessaan salkun seuraavana päivänä paljastui sisältä timanttien sijaan seitsemän rihkamakiveä.

Kadonneiden jalokivien joukossa oli muun muassa 20 karaatin sydämen muotoinen timantti, jonka arvo on noin 1,7 miljoonaa euroa. Syyttäjä Philip Scottin mukaan suunnitelma oli erittäin pitkälle kehitelty, suunniteltu ja riskejä ottava. Lulu Lakatos on The Guardian -lehden mukaan itse kiistänyt häneen kohdistuvat syytteet.