Näin paljon somekuvat valehtelevat – photoshoppauksella suuri vaikutus

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalinen media voi aiheuttaa suuria ulkonäköpaineita etenkin nuorille naisille. Valaistuksella ja poseerausasennolla on iso merkitys, ja niiden avulla käyttäjät voivat luoda itsestään jopa epätodellisen ja virheettömän kuvan muille.

Toimittaja Danae Mercer on huomannut, että moni sosiaalisen median tähti sortuu jälkikäsittelemään kuviaan ja päätyy jopa muokkaamaan vartalonsa muotoja. Yhdellä julkaisemallaan videolla Mercer esitteli miten helppokäyttöisten kuvanmuokkausohjelmien avulla oman vartalon pystyy muokkaamaan täysin erilaiseksi vain muutamien sekuntien aikana.

Danae Mercer on kyllästynyt siihen miten väärän kuvan naisen kehosta saa sosiaalisen median kautta. Sen vuoksi hän onkin omistanut koko kanavansa sille, että hän osoittaa lähes jokaisen julkaisunsa avulla miltä hänen vartalonsa näyttää eri valoissa ja asennoissa oikeasti ja miten kuvissa pystytään huijaamaan.