Ostitko tällaisen lattiatuulettimen? Palauta heti kauppaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuulettimien kysyntä oli viime kesänä suurta, mutta tietyn tuuletinmallin ostajia odotti ikävä uutinen. Red Eyed Rabbit Oy:n maahantuoma lattiatuuletinmalli on vedetty nimittäin pois markkinoilta, ja sellaisen jo ostaneiden tulee palauttaa tuote kauppaan.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin mukaan Red Eyed Rabbit Oy:n maahantuoma 20” Floor Fan -lattiatuuletin ei täytyä sähköturvallisuuslain eikä eurooppalaisen harmonisoidun standardin vaatimuksia. Tuulettimen suojamaadoitusliitäntä on epäluotettava. Käytännössä siinä siis piilee sähköiskujen vaara.

Tuuletin on määrätty vedettäväksi pois myynnistä. Kuluttajasuojalain mukaan tuulettimen jo ostaneet voivat palauttaa tuotteen ostopaikkaan, jotta myyjä voisi korjauttaa sen vaatimusten mukaisesti. Jos korjausta ei kyetä tekemään, on myyjällä oikeus antaa asiakkaalle korvaava tuote tai viime kädessä purkaa kaupat.