WhatsApp katoaa pian 43 puhelinmallista

Digi · Tim Isokivi

WhatsApp-pikaviestisovellusta vanhoilla älypuhelinmalleilla käyttäville on tiedossa ikäviä uutisia. Pikaviestisovellus on ilmoittanut lakkauttavansa tuen tietyille laitteille tämän vuoden marraskuussa.

Tuen lakkauttaminen 1. marraskuuta alkaen koskee 43 älypuhelinmallia. Android-puhelinmallien tapauksessa laitteesta täytyy löytyä Android 4.1 Jelly Bean tai sitä uudempi käyttöjärjestelmä. iPhone-käyttäjien tapauksessa puhelimessa täytyy olla iOS 10 -käyttöjärjestelmä tai uudempi versio. WhatsApp-sovelluksen toiminnan jatkumisen omassa laitteessa voi tarkistaa tarkistamalla käyttöjärjestelmän version.

Mikäli WhatsAppia haluaa käyttää jatkossakin, tulee vanhentunut käyttöjärjestelmä päivittää. Jos puhelimeen ei voi päivittää 1. marraskuuta alkaen tuettua käyttöjärjestelmää, ei WhatsAppia voi enää käyttää. WhatsAppiin ilmestyy tiuhaan tahtiin uusia ominaisuuksia. Facebookin omistaman yhtiön mukaan tuki vanhentuneiden käyttöjärjestelmien kanssa täytyy aika-ajoin lopettaa, jotta sovellus toimii turvallisesti.