Kiinnitä huomiota aamurutiineihin – useimmat tarvitsevat 1,5 tuntia heräämiseen

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni ihminen kokee aamuherätykset hyvin vaikeiksi. Nyt brittiläisessä tutkimuksessa tarkasteltiin 2.000 aikuisen aamurutiineja. Kyselyn avulla tuotiin esiin erilaisia aamurutiineja, joiden avulla ihmiset saivat itsensä hereille.

Kyselyn perusteella aikuiset tarvitsivat arkiaamuisin 1,5 tuntia ennen kuin he kokivat olevansa virkeitä ja kunnolla hereillä. Vaativin päivä oli arvatenkin maanantai, jota edelsi yleensä liian lyhyet vain noin kuuden tunnin mittaiset yöunet. Viikonloppuisin heräämiseen tarvittiin tunti ja 17 minuuttia aikaa.

Noin puolet ihmisistä koki, että he eivät olleet aamuihmisiä. Jopa noin 45 prosenttia vastanneista oli The Sun -lehden mukaan myös sitä mieltä, että heidän oli hyvin vaikeaa herätä aamuisin. Kyselyssä selvitettiin yleisimmät tavat, joilla ihmiset herättelivät itseään vaikeina aamuina.

1. Kahvin ja teen juominen2. Hampaiden peseminen3. Suihku4. Kasvojen peseminen kylmällä vedellä5. Valojen päälle laittaminen6. Veden juominen7. Television katsominen8. Sosiaalisen median selaaminen9. Aamukävely10. Musiikin kuunteleminen kovalla volumella11. Joogaaminen ja venyttely12. Juoksulenkki13. Kuntosali14. Kirjan lukeminen15. Sokeristen herkkujen syöminen