Poliisi ratsasi sähköpotkulautailijoita: ”Perusasiat tuntuvat olevan hukassa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköpotkulautailusta on käyty kiivasta keskustelua etenkin kesän ja syksyn aikana. Sähköpotkulautailijoita on valvottu tehostetusti viimeisen kuukauden ajan Lounais-Suomessa. Tilanne ei poliisin mukaan näytä hyvältä, sillä lukuisia huomautuksia on jaettu niin lautailijoille kuin pyöräilijöillekin.

– Liikennesääntöihin ja -käyttäytymiseen liittyvät perusasiat tuntuvat olevan hukassa ikään katsomatta – niin lapsilta, nuorilta kuin aikuisiltakin, komisario Tuomo Katajisto kuvailee.

– Hämmästyttävän monelle näyttää olevan epäselvää se, mitä tarkoitetaan jalkakäytävällä, mitä pyörätiellä ja missä sähköpotkulaudalla kuuluisi ajaa, Katajisto jatkaa.

Poliisin mukaan yöaikaan päihtyneenä ajaminen on sähköpotkulaudoilla yleistä. Yleistä kerrotaan olevan myös useamman kuin yhden henkilön matkustaminen samalla laudalla, vaikka laudat on suunniteltu vain yhdelle hengelle. Virkavallan kerrotaan jatkavan tehostettua valvontaa Lounais-Suomessa toistaiseksi.