Yhdysvallat poistaa maahantulokiellon – rokotetut EU-kansalaiset pääsevät maahan marraskuussa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvallat on lieventämässä maassa puolentoista vuoden ajan voimassa olleita matkustusrajoituksia. Jatkossa rokotetut EU-maiden kansalaiset pääsevät pian jälleen matkustamaan maahan.

Täyden rokotussarjan saaneet ja negatiivisen tuloksen kolme päivän sisällä tehdystä koronatestistä saaneet saavat jälleen matkustaa Yhdysvaltoihin marraskuusta lähtien. Heidän ei Associated Press -uutistoimiston mukaan tarvitse viettää aikaa karanteenissa Yhdysvalloissa. Uudistus koskee EU-maiden lisäksi ainakin Iso-Britannian kansalaisia.

Yhdysvaltojen matkustusrajoitukset otettiin käyttöön presidentti Donald Trumpin virkakauden aikana vuonna 2020. Matkustusrajoitusten lieventämisen kuvaillaan saaneen riemuitsevan vastaanoton etenkin matkailualan piiristä.