Poliisi otti humalaiset kiinni – heiluivat kuula-aseen kanssa Heinolassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kuula-asetta on voi nykyään olla vaikea erottaa oikeasta aseesta. Siksi viranomaiset suhtautuvat myös replikoihin suurella vakavalla volyymilla. Poliisi sai perjantaina iltapäivällä ilmoituksen kahdesta kiinteistön pihalla pitkän aseen kanssa liikkuvasta miehestä Heinolan Reuman alueelta.

– Poliisi otti lopulta lähialueen asunnosta kiinni kaksi päihtynyttä miestä, joiden hallusta löytyi kaksi oikeaa asetta muistuttavaa kuula-asetta, Hämeen poliisista kerrotaan.

Miehet otettiin kiinni rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi, heitä epäillään toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Lain mukaan ampuma-asetta erehdyttävästi muistuttavaa esinettä hallussaan pitävä voidaan tuomita sakkorangaistukseen tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.