Koronapilleri kehitteillä – otettaisiin taudin varhaisessa vaiheessa

Terveys · Tim Isokivi

Koronavirusta saatetaan tulevaisuudessa hoitaa pillerillä. Lääkeyhtiö Pfizer on kehitellyt suun kautta otettavaa lääkettä, jonka olisi tarkoitus estää covid 19 -taudin puhkeaminen tartunnan saamisen jälkeen.

Pfizer on aloittamassa uuden lääkkeen kliiniset tutkimukset. Lääke on proteesin estäjät -luokkaan kuuluva antiretroviraali, joka toimii estämällä viruksen lisääntymisen elimistössä. Proteesin estäjiä käytetään esimerkiksi HIVin ja C-hepatiitin hoitoon.

Pilleri olisi tarkoitus ottaa koronaviruksen ensimmäisten oireiden ilmetessä. Siitä olisi hyötyä esimerkiksi tapauksissa, joissa joku samassa taloudessa asuva on saanut koronatartunnan. Kliinisten kokeiden tulosten odotetaan olevan selvillä vielä loppuvuoden aikana, uutisoi CBS.