Instagramiin tulossa uusi ominaisuus – mahdollistaa irtioton sosiaalisesta mediasta

Digi · Tim Isokivi

Liika sosiaalisen median käyttö voi kuormittaa kenen tahansa mieltä, minkä vuoksi tauon pitäminen tekee toisinaan hyvää. Nyt Instagramiin suunnitellaan uusia ominaisuuksia, jonka pitäisi helpottaa sometaukojen pitämistä.

Suunnitteilla olevan tauko-ominaisuuden ansiosta oman tilinsä voi laittaa tauolle määräajaksi. Muut käyttäjät eivät voi kommentoida tai lähettää viestejä tauolla olevalle käyttäjälle. Toistaiseksi tiedossa ei ole, koska tauko-ominaisuuden pitäisi ilmestyä Instagramiin.

Instagramin johtaja Adam Mosseri kertoo Today-lehdelle yhtiön valmistelevan myös toista ominaisuutta, jonka tarkoituksena on someahdistuksen helpottaminen. Nudges, eli tönäisy -ominaisuus lähettää huomautuksen käyttäjälle, jonka se katsoo syventyneen liikaa johonkin tiettyyn aiheeseen Instagramissa. Nudge ehdottaa käyttäjälle uusia aihepiirejä seurattavaksi.