Rattijuoppo kaatokännissä Niinisalossa – puhalsi poliisin alkometriin 3,8 promillea

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Rattijuopumus luokitellaan törkeäksi, jos rikoksentekijän veren alkoholipitoisuus on vähintään 1,2 promillea tai hänellä on vähintään 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa ajon aikana tai sen jälkeen. Lounais-Suomen poliisi pysäytti eilen rattijuopon, joka puhalsi alkometriin yli kaksi kertaa törkeän rajan ylittävän alkoholipitoisuuden.

Kankaanpään poliisi pysäytti henkilöauton, jonka kuljettaja oli humalassa Niinisalossa tiistaina 5. lokakuuta kello 20:40. Ulkopaikkakuntalainen mieskuljettaja puhallutettiin. Hän hönkäisi poliisin alkometriin 1.70 mg/l, mikä tarkoittaa noin 3,8 promillen känniä.

– Tuhdissa humalassa ollutta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, poliisi tiedottaa.