Helsinki-Vantaan lentokentälle Suomen suurin hotellikokonaisuus

Matkailu · Terhi Piiroinen

LAK Real Estate Oy rakennuttaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle Suomen suurimman hotellikokonaisuuden. Hotelli tulee toimimaan terminaali kakkosen yhteydessä ja sen rakennustyöt käynnistyvät lokakuussa 2021. Nordic Choice Hotelsin operoima kokonaisuus tulee tarjoamaan kahden brändin alla yhteensä yli 700 huonetta. Uusi hotelliprojekti tulee olemaan Suomen suurin.

Arkkitehtitoimisto SARC Oy

– On todella innostavaa olla viemässä näin merkittävän kokoluokan hotellihanketta eteenpäin. Hotellin sijainti on ylivoimainen, ja se palvelee matkailijoiden lisäksi Aviapoliksen yrityksiä. Uskomme vahvasti Helsinki-Vantaan lentoaseman rooliin globaalin matkailun tärkeänä strategisena pisteenä, kertoo LAK:n toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen.

13-kerroksiseen hotellikokonaisuuteen tulee kaksi toisiaan täydentävää konseptia. Hotellissa on kokous- ja konferenssipalvelut, joita ei aiemmin lentokenttäalueella ole tässä mittakaavassa ollut. Hotellin ylimpään kerrokseen rakennetaan Sky Bar, joka on avoinna muillekin kuin hotelliasukkaille. Hotellista on sisäyhteys terminaaliin sekä alla olevalle juna-asemalle.

Vuonna 2024 avautuva hotelli on tärkeä osa lentokenttäkaupunkia, jossa yhdistyvät joustavat ja monipuoliset palvelut niin asukkaiden, yritysten kuin matkailijoiden erilaisiin tarpeisiin. Uuden hotellihankkeen operaattoriksi on valittu Nordic Choice Hotels. Hotellihanketta on suunniteltu vuodesta 2018 lähtien. Rakentaminen alkaa ensi vuonna, ja tavoitteena on avata hotelli vuonna 2023. Rakentamisen kokonaisbudjetti on yli 120 miljoonaa euroa.