Thaimaa höllensi matkustusrajoituksia – Suomi ei ole listalla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Thaimaan hallitus on päättänyt karanteenivapaan matkustamisen laajenevan 1. marraskuuta alkaen siten, että matalan riskin maista olisi mahdollista saapua lentäen Thaimaahan ilman karanteenia. Tämä edellyttää, että matkustaja on saanut täyden koronarokotussarjan.

Lisäksi matkustajalla tulee olla lähtömaassa otettu negatiivinen PCR-koronavirustestin tulos. Lisäksi hänen on annettava uusi negatiivinen testi heti maahan saapumisen jälkeen. Karanteenivapaa matkustaminen on mahdollista muutamista maista, eikä Suomi ole listalla. Lista laajenee viranomaisten mukaan joulukuussa, TAT Newsroom uutisoi.

Nämä maat kuuluvat kymmenen matalan koronariskin maaksi marraskuusta alkaen: Iso-Britannia, Singapore, Saksa, Kiina ja Yhdysvallat. Phuket Sandbox on matkailijoille suunnattu maahantulomalli, joka mahdollistaa täyden koronarokotussarjan saaneille matkustamisen ja lomailun Phuketin ja Koh Samuin saarilla koronapandemiasta huolimatta.

Muualle Thaimaahan saapuessaan täyden koronarokotussarjan saanut matkailija joutuu toistaiseksi jäämään viikon hotellikaranteeniin. Phuketiin sekä Koh Samuille sen sijaan voi saapua ilman karanteenia. Phuketiin saavuttuaan matkailijan pitää majoittua seitsemän ensimmäistä vuorokautta Thaimaan viranomaisten sertifioimissa hotelleissa.