Pubikierrosten maailmanennätys: Mies vieraili vuorokaudessa 51 baarissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Baarikierroksilla pyritään tyypillisesti vierailemaan mahdollisimman monessa juottolassa. Harva kuitenkaan onnistuu tekemään aivan samanlaista pubimaratonia kuin Englannin St. Neotsissa asuva Matt Ellis.

Matt Ellis vieraili taannoin yhteensä 51 baarissa 24 tunnin aikana. Kierros sai alkunsa sunnuntaina Cambridgen The Regalista ja päättyi St. Neotsin Weeping Ashiin maanantaina. Ellis halusi tempauksellaan nostaa ihmisten tietoisuutta baarien kokemasta ahdingosta korona-aikana.

Ellis rikkoi tempauksellaan suurimman yhden hengen pubikierroksen maailmanennätyksen. Guinnessin ennätystenkirjan sääntöjen mukaan hänen täytyi vierailla vähintään 50 ravintolassa, juoda niistä joikaisessa vähintään 125 millilitraa mitä tahansa juomaa, mukana täytyi olla todistajia ja saada vahvistus vierailuistaan henkilökunnilta.

BBC:n mukaan Ellis kuvailee itseään baarien faniksi niissä ilmenevän toveruuden vuoksi. Toisin kuin saattaisi kuvitella, ei 24 tunnin pubikierros mennyt umpihumalaisissa merkeissä. Ellis nimittäin joi baareissa lähinnä appelsiinimehua ja sokeritonta colaa.