Uudenlainen R-Kioski avattiin Helsinkiin – ei henkilökuntaa, ei kassaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Viikkiin on avattu uudenlainen R-Kioski. R-Kioski Go! -kioskissa ei ole lainkaan henkilökuntaa tai kassaa. Asioiminen tapahtuu älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla.

R-Kioski Go -kioskin kattoon on asennettu sensoreita, jotka tunnistavat automaattisesti asiakkaan hyllyltä valitseman tuotteen ja lisäävät sen sovelluksen ostoskoriin. Tuote poistuu automaattisesti ostoskorista asiakkaan palauttaessa sen hyllyyn. Tuotteita ei tarvitse erikseen skannata, vaan niiden maksaminen tapahtuu sovellukseen syötettyjen maksutietojen avulla.

Maksamisen lisäksi R-Kioski Go -sovellusta tarvitaan myös kioskiin sisälle ja sieltä ulos pääsemiseksi. Liikkeen valikoimaa on kuvailtu laajaksi, mutta tupakkaa, alkoholia tai Veikkauksen pelejä ei automaattikioskissa ole myynnissä.

– Mietimme tarkoin pilottikioskin sijaintia. Helsingin yliopiston Viikin kampus valikoitui luontevaksi R-kioski Go:n paikaksi, koska alueella on edelläkävijöitä, niin opiskelijoita kuin henkilökuntaakin. Aiomme kerätä asiakkaiden kokemuksia ja harkitsemme sitten pilotin perusteella uusien miehittämättömien kioskien perustamista, R-Kioskin toimitusjohtaja Teemi Rissanen kertoo tiedotteessa.