Lintuhämähäkin pelättiin päätyneen katolle – todellisuus oli jotain aivan muuta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hälytykset karanneista lemmikeistä ovat arkipäivää eläinten pelastusryhmille. Toisinaan heidät hälytetään noutamaan myös eksoottisempia eläimiä. Tämän kaltainen tapaus sai taannoin yllättävän käänteen Yhdysvaltojen Kaliforniassa.

Kalifornialainen Peninsula Humane Society -eläinsuoja sai hälytyksen, jonka mukaan paikallisen kodin katolla oli nähty suurikokoinen hämähäkki. Sitä epäiltiin lintuhämähäkiksi. Eläinsuojan työntekijää odotti kuitenkin katolla yllätys, sillä kyseessä oli vain muovinen halloween-koriste.

– Koristehämähäkin kerrotaan näyttäneen siltä, kuin se oli ollut katolla jo jonkin aikaa. Tämä lienee paras lopputulema, mikäli et pidä hämähäkeistä, eläinsuojan tiedottaja Buffy Tarbox kuvaili SF Gate -lehden mukaan.

Vaikka hämähäkki osoittautui muoviseksi, otettiin ilmoitus siitä tosissaan. Syksy on lintuhämähäkkien lisääntymisaikaa, minkä vuoksi niistä tehdään tähän vuodenaikaan Kaliforniassa runsaasti havaintoja.