Suomalainen e-urheilun pelimiljonääri ryöstettiin

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen e-urheilija Lasse ”Matumbaman” Urpalainen tunnetaan menestyksestään Dota 2 -pelin parissa. Nyt pelaaja on kertonut joutuneensa ryöstetyksi perjantain ja lauantin välisenä yönä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Pelaajat.com.

– Minut ryöstettiin juuri Suomessa. Tekijät veivät puhelimeni ja lompakkoni viiden minuutin ajaksi, mutta eivät vieneet lainkaan rahaa. Mitä varotoimenpiteitä minun pitäisi tehdä?, Urpalainen kirjoitti alkuperäisessä twiitissään.

Urpalainen kertoi myöhemmin Twitterissä tehneensä asiasta rikosilmoituksen, kuollettaneensa korttinsa ja palauttaneensa puhelimeen tehdasasetukset. Hän myös totesi vaihtavansa kaikki salasanansa.

Urpalainen nousi otsikoihin vuonna 2017, jolloin hänen Team Liquid -joukkueensa voitti maailmanmestaruuden Yhdysvaltojen Seattlessa järjestetyssä The International -turnauksessa. Viisihenkinen voittajajoukkue sai lähes 10 miljoonan euron arvoisen rahapalkinnon. Tämänvuotisessa The International -turnauksessa Urpalaisen edustama Team Secret sijoittui kolmanneksi.