Vuoden Positiivisin Suomalainen: Lotta ja Pappa voittivat yleisöäänestyksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lauluvideoistaan tunnettu Lotta ja pappa -duo eli 28-vuotias Lotta-Sofia Saahko ja hänen 86-vuotias isoisänsä Jarmo Saahko, on valittu Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2021. Vuoden Positiivisin Suomalainen valittiin ensimmäistä kertaa Nenäpäivä-säätiön ja Positiivareiden järjestämällä yleisöäänestyksellä.

Suomalaiset osallistuivat innolla voittajan valintaan: ääniä annettiin lähes 6.000 kappaletta, joista Lotan ja papan voittoa kannatti yli 40 prosenttia. Laulamisen iloa ja karjalaista hyväntuulisuutta huokuva Lotta ja pappa -duo on kerännyt videoillaan jo yli 200.000 katsojaa.

– Kun korona-aikana kaikki uutisointi oli niin synkkää, halusimme pitää ihmisille seuraa ja piristää heitä. Moni ulkosuomalainen kokee, että olemme heille korona-ajan kontakti Suomeen ja suomalaisuuteen, Lotta kertoo.

Vuoden Postiviisimman Suomalaisen julkistus starttaa 15. Nenäpäivä-kampanjan, joka huipentuu perjantaina 12. marraskuuta vietettävään varsinaiseen Nenäpäivään Yle TV1:llä kello 19:00 alkaen. Myös Lotta ja pappa tullaan näkemään neljän tunnin suorassa lähetyksessä.